Jag läste på en engelsk blogg om grönkålschips.Tja, lika bra att prova. Dra av kålen från stammen i lagom stora munsbitar, och skölj dem. Slå dem gärna i en salladsslunga om du har. Jag hade en i skåpet! Förmodligen har jag haft den till nypotatis nångång. Jag minns inte faktiskt. Nu har jag iaf hittat ett nytt användningsområde.
När grönkålsbitarna är torra gojsar du in dem med god olivolja och salt. Se till att bladen är helt täckta, så du får massera dem ordentligt. Nästan lite meditativt. In i ugnen i 150 grader i sådär 10-12 minuter. De ska börja bli aningen bruna, då är de klara. Smaka. Är de jätteäckliga så dra på lite mer salt, så blir det supersmarrigt. En perfekt chipsersättning!
Har du nåt annat tips på god ersättning? (alltså nåt som har sin motsvarighet i sockervärlden)
Over and out. /L
Ostchips!! min räddning ;). denna ska jag testa på fredag.
SvaraRaderaIvannia
Gör det - supersmarr! ostchips har ju en tendens att bli väldigt många kcal (även om jag inte räknar, så vill jag ju inte trycka i mig för många heller) så då känns dessa lite bättre...
RaderaVad spännande det låter!
SvaraRaderaOch kul att ännu en som bloggar om LCHF! :)
Välkommen in i klubben! :)
Ha en fin kväll!
Kram
//Lana
P.S.
Kika in hos mig också! :)
Tack snälla :-) jag brukar titta in hos dig ! kramkram :-)
Radera